Zoeken in deze blog

zondag 8 mei 2011

Verplichte literatuur

Obama en geloof
Artikel : 'Barack Obama krijgt Nobelprijs voor de Vrede'

http:/www.kuleuven.be/thomas/algemeen/actualiteit/dossiers/obama/

Leervragen en eigen mening

=> Op 10 december 2009 ontving de Amerikaanse president Barack Obama in de Noorse hoofdstad Olso
de Nobelprijs voor vrede. Obama kreeg deze unieke prijs uitgereikt om zijn buitengewone inspanningen om de internationale diplomatie en samenwerking tussen de volkeren te stimuleren en te versterken.

De Nobelprijs heeft Barack Obama naar mijn mening wel verdiend. Obama werd nu al meer dan een jaar geleden verkozen tot president van Amerika, sinds zijn campagne word hij als een wereldwijde hit beschouwd. Zelf vind ik barack Obama een bijzondere man, een man vol zelfvertrouwen, een persoon die sterk in zijn schoenen staat en die enorm veel inspanningen wil leveren om de vrede te bewaren. Hij doet het niet slecht als president, ook het Amerikaanse volk reageren heel enthousiast over hem. Ik vind het fantastisch hoe hij inspanningen levert om de vrede te bewaren en zich in te zetten voor een wereld zonder kernwapens. Zo moest iedereen maar zijn, dan werd de kans op oorlog nog kleiner en kan men op deze manier een betere wereld creëren zoals Obama dit ook wil doen. Hij straalt hoop en wil het volk een betere toekomst bieden.

Zelf reageert de Amerikaanse president bescheiden als hij de Nobelprijs in ontvangst neemt en is hij van mening dat andere zich al meer hebben ingezet dan hij. Toch vind ik dat hij dit wel verdiend en ben ik wel van mening dat ze de lat/de hoop niet te hoog moeten gaan stellen, laat staan dat men Obama onder druk gaan zetten om zijn beloftes na te komen. Dat is nergens voor nodig !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten