Zoeken in deze blog

zondag 15 mei 2011

Polen en homoseksualiteit

Artikel : http://static.rnw.nl/migratie/www.wereldomroep.nl/actua/europa/act20060609_homos.polen-redirected en http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laatste-24-uur/125170/Polen-wil-weten-of-Teletubbie-homo-is.htm

Het 1ste artikel beschrijft hoe Polen tegenover het uitkomen van homoseksuele geaardheid staat. Polen is volledig tegen en onbespreekbaar als het over homohuwelijken of adoptierechten voor homo's gaat. Zo is er een partij in Polen 'Liga van de Poolse Gezinnen' (LPG), die een maand geleden in de media een uitspraak gedaan hebben waarin ze hun homohaat niet onder stoelen of banken steken. Daarin zegt 'Wierszejki' dat de mensen die een homobeweging organiseren dit alleen maar doen om onrust te stoken in Polen en ook dat het niet gezond is dat de Poolse kinderen blootgesteld worden  aan homoseksualiteit.
De uitspraak van Wierszejki vind ik compleet onterecht, hij moest zich samen om zo'n uitspraak via de media te verspreiden. Door deze uitspraak te doen zijn er heel wat jongerenbewegingen die negatief en geweldadig gaan reageren op demonstrerende homoseksuelen, te lijf gaan engelijktijdig een tegendemonstratie organiseren. Ik vind het vooral erg voor de mensen de homoseksueel zijn, dat zij niet kunnen uitkomen voor hun geaardheid en dat zij zich eigenlijk stil moeten houden om niet in de problemen te geraken.
Als ik dit las, lijkt het precies dat als iemand weet dat je homoseksueel bent, dat je onmiddelijk bespot, uitgelachen en buitengesloten wordt van de samenleving. Een echt schandaal ! Gelukkig is niet iedereen in Polen tegen homoseksuelen, maar toch is het niet vanzelfsprekend.

Het 2de artikel gaat over Polen die wil nagaan of teletubbies homo's zijn, het slaat dan vooral naar de teletubie 'Tinky Winky' die in de serie altijd rondloopt met een rood handtasje. Volgens de Poolse regering zou dit wijze op 'verborgen homoseksualiteit'. Er staat nu wel niet in het artikel of ze de teletubies in Polen nog op tv uitzenden, maar als ik dit lees ben ik van mening dat ze het programma stop hebben gezet voor de Poolse kinderen. Aangezien de meeste Poolse mensen niet willen dat hun kinderen in contact komen met homoseksuele.
Zelf heb ik daar nooit stil bij gestaan, dat een rode handtas kan wijze op homosekualiteit en  je weet eigenlijk totaal niet of de teletubies nu jongens of meisjes zijn. Daarbij ik vind het zelfs belachelijk dat daar onderzoek naar gedaan word, aangezien het een programma is die kinderen aan het lachen maken en leuke spelletje + filmpjes laten zien om kinderen iets bij te brengen en te amuseren. Het is een kinderprogramma en daar moet echt niet meer achter gezocht worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten